Ytliga Kärl (ansikte)

Slipp röda och irriterande kärl i ansiktet

Det är många som årligen drabbas och lider av röda partier i ansiktet som kan leda till låg självkänsla, ömmande och hettande partier som slutligen kan leda till klåda och smärta. Ytliga kärl, brustna blodkärl eller telangiektasier (kärt barn har många namn) är kärlbildningar som vidgat sig och ligger ytligt i huden och dessa kan vi på kliniken behandla med laser.

Orsaken till ytliga kärl kan vara genetisk men även yttre faktorer som alkohol, hormoner, läkemedel och miljöpåverkan som sol och extrem kyla kan påskynda utvecklingen av ytliga kärl.

Ta bort ytliga kärl med laser

Kärlbristningar, kärlspindlar eller ådernät som de också kallas är små kärl/vener som ligger så ytligt att de syns genom huden och har normalt sett en röd eller blåviolett nyans. Dessa kärl finns primärt i ansiktet eller på benen, men kan även förekomma på andra områden av kroppen. Dessa kärl kan vara till kosmetiskt besvär och störande vilket också är skälet att väldigt många vill ta bort sina ytliga blodkärl.
 

ND-YAG laser från Cutera Excel V+

Vi arbetar med en av marknadens mest kraftfulla lasrar, Cutera Excel V+ som kombinerar 532nm Genesis och Cutera’s beprövade långpuls 1064 nm Nd: YAG-laser för säker, effektiva behandlingar med hög effektivitet på alla hudtyper. Värmepulsen tränger ned i hudytan och tas upp i kärlet som drar ihop sig och försvinner successivt efter behandlingen. Ibland använder vi även IPL – intense pulsed light, och bedömningen görs utefter hudtyp.

Om du är osäker på vilken behandling som passar dig är du välkommen på en kostnadsfri konsultation hos våra erfarna hudspecialister.

Hur många behandlingar behövs?

Vanligtvis räcker det med 1-2 behandlingar men flera behandlingar kan behövas, beroende på hur du efterbehandlar området. Efter din behandling hos oss på Advanced Skin Care får du med dig tydliga och noggranna hemvårdsrekommendationer så att du förebygger nya kärlbristningar.

Hur går behandlingen till?

Laser Genesis verkar för att koagulera de små kärlen som orsakar diffus rodnad och ytliga kapillärer. Ljusstrålen absorberas av blodet (hemoglobinet), vilket skapar tillräckligt med värme för att koagulera blodet, vilket resulterar i en minskning av kärlet och därmed rodnaden. Vår huds immunsystem skickar sedan in ”asätande” celler som kallas makrofager för att ta bort dessa kärl. Detta tar ungefär 1-3 veckor.
 

Vilken eftervårdsrekommendationer gäller?

Det är minimal eller ingen konvalescenstid förknippad med denna behandling och många patiener återgår till arbetet direkt efter en behandling. Oftast syns en mycket lätt rodnad på hudytan efter behandlingen.

Instruktioner efter behandling:

  • Drick mycket vatten under resten av dagen efter behandlingen 
  • Undvik att använda produkter med parfym, AHA-syror, retinol eller adstringerande ämnen.
  • Undvik direkt och konstant solexponering i 4veckor efter din behandling.
  • Undvik brun-utan-sol och solarier under dina behandlingar.
  • Applicera solskydd/barriärskydd dagligen även inomhus.
  • Undvika varma bad, dusch eller bastu de första 48 h. Gäller även hård fysisk träning.
Ytliga Kärl före & efter

Konsultation inför kärlbehandling

Är du osäker vilken behandling som passar dig och ditt problem? Boka en kostnadsfri* konsultation hos våra Auktoriserade Hudterapeuter så går vi igenom dina förutsättningar och lägger upp en behandingsplan anpassad för just dig.
Vår laserbehandling utförs med en YAG-laser från Cutera Excel V+ som kombinerar 532nm Genesis och Cutera’s beprövade långpuls 1064 nm Nd: YAG-laser för säker, effektiva behandlingar med hög effektivitet på alla hudtyper. Ibland väljer vi även IPL som komplement beroende på kärlets karaktär.

Tid: 20 min

Pris: 500 kr*

Laserbehandling Ytliga Kärl (ansiktet) enstaka områden

När du besväras av enstaka/enskilda ytliga kärl/spiders/cherry spots kan du välja att enbart behandla dessa. Flera behandlingar kan behövas och priset gäller per behandling. Exakt prisbild för just ditt tillstånd ges under en obligatorisk konsultation.

Tid: 15 min

Pris: 1495:-

Laserbehandling Ytliga Kärl (ansiktet) litet område

Om du har lite fler områden med ytliga kärl/cherry spots/spiders än enstaka fläckar väljer du denna behandlingen. Flera behandlingar kan behövas och priset gäller per behandling. Exakt prisbild för just ditt tillstånd ges under en obligatorisk konsultation.

Tid: 15 min

Pris: 1995:-

Laserbehandling Ytliga Kärl (ansiktet) större område

Om du har ett större område, exempelis kinder och haka, med ytliga kärl/cherry spots/spiders ska du välja denna behandlingen. Flera behandlingar kan behövas och priset gäller per behandling. Exakt prisbild för just ditt tillstånd ges under en obligatorisk konsultation.

 

 

*Kostnadsfri konsultation vid bokning av behandling eller vid köp av minst 3 st hudvårdsprodukter.

Tid: 30 min

Pris: 2495:-

Ytliga kärl Ansikte
Björnbär, hallon och blåbär

Boka rådgivning

Vi vet att rätt kost och hälsa har läkande kraft. För att vi ska nå en stark och frisk hud behöver vi arbeta från insidan och ut.Beställ produkt

Här kan du beställa dina produkter i lugn och ro när det passar dig. För att handla nimue, pHformula eller Dr K, besök i första hand vår klinik på våra öppettider. Är du kund hos oss sedan tidigare eller önskar få dina produkter hemskickade*, vänligen fyll i beställningsformuläret nedan så återkommer vi med betalinstruktioner:

*Fraktfritt på beställningar över 1500 kr, annars tillkommer 59 kr i fraktkostnad. Din personliga information hanteras i enlighet med GDPR och vår Privacy Policy.