Laserbehandling mot Rosacea

 

Rosacea är ett hudtillstånd som drabbar många personer, framförallt kvinnor och debuterar oftast efter 30 års ålder. Det är en kronisk inflammation i huden som framförallt påverkar talgkörtlarna men orsaken bakom är fortfarande omdiskuterad och man tror att en kombination av arvsanlag samt miljöfaktorer bidrar till utvecklingen av rosacea samtidigt som den förvärras och triggas av yttre och inre faktorer. På kliniken har vi stor erfarenhet av att behandla rosacea och i vår behandlingsplan ingår det inre som yttre rekommendationer då rosacea till stor del påverkas av våra livsstilsval.

På kliniken har vi över 15 års erfarenhet av rosacea

Hur uppstår rodnad?

Även om rodnad inte är det enda symptomet på rosacea, är det ett symtom som stör många människor som lider av det. Det kan börja som en rodnad eller flush som består längre och längre eller så kan det finnas synliga blodkärl i ansiktet.

En av huvudorsakerna till rodnad vid rosacea är att blodkärlen inte fungerar riktigt som de ska. Laserns intensiva energi förseglar i princip de problematiska blodkärlen, vilket i sin tur minskar det röda utseendet på din hud.

Vad förvärrar rosacea?

Det finns vissa saker som kan förvärra tillståndet där stress, medicinering och hormonell obalans har en stor påverkade effekt men även exponering för sol eller extrem kyla, felaktig hudvård, alkohol och viss kost påverkar en rosacea hud negativt. Även om rosacea anses som en kronisk hudsjukdom så finns det goda chanser att slippa framtida skov och inflammatoriska påslag med hjälp av rätt behandling och personlig vägledning.

Laserbehandling mot rosacea

Det finns många varianter av rosacea, och var och en av undertyperna har specifika symtom, men alla inkluderar rodnad – vilket kan framgångsrikt behandlas med laserterapi. En annan effekt av laserbehandlingar för rosacea-patienter är att stimulera kroppens naturliga läkningsprocesser. Den lilla skada som lasern gör på huden gör att den börjar producera nya hudceller samt kollagen och elastin. Resultatet är en friskare hud som ser yngre ut.

Laser Genesis är en behandling för många hudåkommor, inklusive rosacea. Lasern stimulerar kollagenproduktionen och tillväxten av nya hudceller för att jämna ut fina rynkor, minska porstorleken och stänga de små kapillärerna och venerna som orsakar rodnaden av rosacea. Behandlingen har ingen eller väldigt liten konvalescenstid, så den passar perfekt under lunchrasten.

Utan behandling förvärras symtomen på rosacea

Om rosacean inte behandlas kan huden tjockna och utveckla pustler och papler. Ju längre tid inflammationen får pågå desto längre tid tar det för behandlingen att verka. På kliniken erbjuder vi flera behandlingsalternativ, där Laser Genesis är en av de mest rekommenderade behandlingarna. För att få bäst resultat är det nödvändigt att följa de instruktioner du får från våra hudspecialister som innehåller såväl kostråd som hudvårdsrekommendationer hemma för att kontrollera de bakomliggande orsakerna.

Hur många behandlingar behövs?

De flesta patienter behöver flera behandlingar för att få optimala resultat. Det exakta antalet behandlingar beror på flera saker, inklusive svårighetsgraden av din rosacea samt tidigare eventuella behandlingar. Normalt räknar vi med 3-8 st laserbehandlingar med 4 veckors mellanrum. Efter det behövs det i regel en underhållande behandling var 6-12:e månad.

 

Rosacea behandlingar

Konsultation inför rosaceabehandling

Då rosacea eller andra inflammatoriska tillstånd i huden kan variera oerhört i karaktär samt bero på många bakomliggande orsaker, är det viktigt att du alltid kommer på en konsultation* först till oss innan vi påbörjar en behandling.

Vi har flera olika behandlingsalternativ och lägger upp ett behandlingsprogram som passar dig och din vardag så att du kan uppnå en frisk och balanserad hud.

*Kostnadsfri vid köp av minst 4 st hemvårdsprodukter eller kurbehandling.

Tid: 20 min

Pris: 500 kr*

Laserbehandling mot Rosacea

Vår laserbehandling utförs med en YAG-laser från Cutera Excel V+ som kombinerar 532nm Genesis och Cutera’s beprövade långpuls 1064 nm Nd: YAG-laser för säker, effektiva behandlingar med hög effektivitet på alla hudtyper.

Vi rekommenderar en kur om minst 4-8 st behandling med 4 veckors mellanrum.

Tid: 30 – 45 min

Pris: från 1995:-/behandling

(beror på rosaceans omfattning och utbredd. Exakt prisbild ges efter personlig konsultation.

20% rabatt ges vid kur!

Björnbär, hallon och blåbär

Boka rådgivning

Vi vet att rätt kost och hälsa har läkande kraft. För att vi ska nå en stark och frisk hud behöver vi arbeta från insidan och ut.Beställ produkt

Här kan du beställa dina produkter i lugn och ro när det passar dig. För att handla nimue, pHformula eller Dr K, besök i första hand vår klinik på våra öppettider. Är du kund hos oss sedan tidigare eller önskar få dina produkter hemskickade*, vänligen fyll i beställningsformuläret nedan så återkommer vi med betalinstruktioner:

*Fraktfritt på beställningar över 1500 kr, annars tillkommer 59 kr i fraktkostnad. Din personliga information hanteras i enlighet med GDPR och vår Privacy Policy.