Sklerosering Göteborg (ta bort ådernät ben)

Effektiva och säkra behandlingar mot ytliga kärl på benen

Många kvinnor men även män, lider av ytliga kärlbristningar eller ådernät på benen som kan vara röda eller blå i färgen beroende på kärlets tjocklek. Orsaken är oftast ärftlighet men uppkommer även vid ökat tryck, ex. graviditet. Vissa besväras även av åderbråck som är mer djupliggande vener.

Kärlbristningar, kärlspindlar eller ådernät som de också kallas är små kärl/vener som ligger så ytligt att de syns genom huden och har normalt sett en röd eller blåviolett nyans. Dessa kärl finns primärt i ansiktet eller på benen, men kan även förekomma på andra områden av kroppen. Dessa kärl kan vara till kosmetiskt besvär och störande vilket också är skälet att väldigt många vill ta bort sina ytliga blodkärl.

På kliniken tar vi bort ytliga kärl på ben med injektion eller laser

Injektion/Sklerosering

Vid injektion behandlas du med läkemedlet Aetoxysklerol och som är godkänt i Sverige och övriga världen för injicering mot blodkärl, ådernät och kärlbristningar. Behandlingen utförs av en Legitimerad Sjuksköterska.
Skleroseringen får kärlen att skrumpna och dra ihop sig över tid och därefter försvinna. Eftervården består av en elastisk binda under några veckors tid vilket pressar samman kärlväggarna och därefter försvinner de helt.

Laser

Vi arbetar med en av marknadens mest kraftfulla lasrar, Cutera Excel V+ som kombinerar 532nm Genesis och Cutera’s beprövade långpuls 1064 nm Nd: YAG-laser för säker, effektiva behandlingar med hög effektivitet på alla hudtyper. Värmepulsen tränger ned i hudytan och tas upp i kärlet som drar ihop sig och försvinner successivt efter behandlingen.
Normalt sett behövs 1-3 laserbehandlingar utförda med 1-2 månaders mellanrum.

Om du är osäker på vilken behandling som passar dig är du välkommen på en kostnadsfri konsultation hos våra erfarna hudspecialister.

Hur många behandlingar behövs?

Vanligtvis räcker det med 1-2 behandlingar men flera behandlingar kan behövas, beroende på hur du efterbehandlar området. Efter din behandling hos oss på Advanced Skin Care får du med dig tydliga och noggranna hemvårdsrekommendationer så att du förebygger nya kärlbristningar.

Konsultation inför kärlbehandling

Är du osäker vilken behandling som passar dig och ditt problem? Boka en kostnadsfri konsultation hos våra Auktoriserade Hudterapeuter så går vi igenom dina förutsättningar och lägger upp en behandingsplan anpassad för just dig.

Tid: 20 min

Pris: Kostnadsfri

Sklerosering Ytliga Kärl/Ådernät

Injektion med läkemedlet Aetoxysklerol som injiceras i de ytliga kärlen vilket ger en sammandragande effekt. Utförs av Legitimerad Sjuksköterska.

Tid: 30 min

Pris: fr. 1900:- (beror på kärlens storlek och omfattning)

Ytliga kärl/ådernät
Björnbär, hallon och blåbär

Boka rådgivning

Vi vet att rätt kost och hälsa har läkande kraft. För att vi ska nå en stark och frisk hud behöver vi arbeta från insidan och ut.Beställ produkt

Här kan du beställa dina produkter i lugn och ro när det passar dig. För att handla nimue, pHformula eller Dr K, besök i första hand vår klinik på våra öppettider. Är du kund hos oss sedan tidigare eller önskar få dina produkter hemskickade*, vänligen fyll i beställningsformuläret nedan så återkommer vi med betalinstruktioner:

*Fraktfritt på beställningar över 1500 kr, annars tillkommer 59 kr i fraktkostnad. Din personliga information hanteras i enlighet med GDPR och vår Privacy Policy.