Hudföryngring / Kollagenstimulering

På vår hudklinik i Göteborg utför vi flera olika typer av hudföryngrande och kollagen-stimulerande behandlingar för ditt ansikte. Vi anpassar behandlingen samt rekommendationerna utefter din hudtyp och erbjuder flera behandlingsalternativ som:

  • Laserbehandlingar
  • Microneedling (Dermapen/Skinpen)
  • Kemisk peeling (PRX-T33 eller TCA)
  • Profhilo/Skinboosters (hyaluronsyra-injektion, utförs av Leg. Sjuksköterska)

Ju fler behandlingsalternativ man kombinerar över tid samt ju mer regelbundet du går, desto tydligare och mer ihållande effekt får du. Boka gärna en kostnadsfri* konsultation hos våra auktoriserade hudterapeuter eller legitimerade sjuksköterska på vår hudklinik i Göteborg!

Hudföryngring (photorejuvenation) stimulerar nybildningen av hudens kollagena trådar som är den bindväv som gör huden fyllig och ung. Kollagenet tenderar att minska i produktion ju äldre huden blir, samt förstörs av solens ultravioletta strålar (UVA & UVB) när vi exponeras oskyddat av solljuset. Genom att stimulerande fibroblasterna i huden som producerar kollagen kan man få en kraftig hudföryngrande effekt på mogen, solskadad och åldrad hud.

Kollagenstimulerande behandlingar ger en utslätande effekt på fina linjer/rynkor, minskar mimiska linjer, tar bort oönskade pigmentförändringar (benigna) förbättrar hudens lyster och plumpighet samt minskar porer och reducerar inflammationspåslag i huden som acne eller rosacea.

För att få ett långvarigt resultat rekommenderar vi alltid en startkur om 3 – 4 st behandlingar med 7 – 42 dagars mellanrum (beroende på vilken behandlingskur man väljer) och underhållande behandlingar var 6:e månad för att bibehålla stimuleringen i fibroblasternas aktivitet. Typen av den underhållande behandlingen kan variera men bör ske regelbundet om 1 – 2  st omgångar per år.

hudföryngring-kollagenstimulering

Konsultation - Hudföryngrande behandling

Lär dig förstå din hud och dess behov. En hudterapeut utför en genomgående hudanalys och hälsokonsultation. Därefter får du rekommendationer som passar just din hud och vi sätter upp en långvarig behandlingsplan för dig som inkluderar såväl hudvårdsrutiner hemma samt lämpliga behandlingsalternativ på kliniken.

*Kostnadsfri vid köp av behandlingkur om minst 3 st behandlingar.

Tid: 20 min
Pris: 500 :-

Microneedling (Dermapen/Skinpen)

Microneedling skapar kontrollerade mikroskador i huden för att på så sätt stimulera kroppens naturliga sårläkningsprocess. Resultatet blir en effektiv återuppbyggnad av huden samt kollagenstimulering, utan att den generella hudstrukturen påverkas. Genom en ökad mängd tillväxtfaktorer stimuleras huden till nybildning och såväl ärr, rynkor, solskador eller nedsatt elasticitet förbättras och skapar en ny, stark och frisk hudhälsa.

*Rekommenderas i en kur om 3-6 st behandling med 4-6 v mellanrum.

Tid: 45 min

Helt Ansikte + Hals
Pris: 2995 :-

(7200:- vid köp av 3 behandlingar)

LaserGenesis by Cutera Excel V+

Laser Genesis är en icke-invasiv behandling som vanligtvis bara tar cirka 15 till 20 minuter. Det finns inget behov av bedövning eftersom det är en smärtfri procedur som bara orsakar en mild värmande känsla. Dessutom krävs ingen återhämtningstid och du kan återgå till jobb och vardagen direkt. Därför är Laser Genesis behandlingen idealisk för dig som vill se resultat men inte har tid att ta  för lång konvalescenstid.

*Rekommenderas i en kur om 3-8 st behandling med 4 v mellanrum.

Tid: 30 min
Pris: fr. 2900 :-

(kurrabatt om 20% utgår vid köp av minst 3 st behandlingar)

Kemisk peeling (PRX-T33 eller TCA peel)

Kemisk peeling med PRX-t33 eller TCA Touch från pHformula MD är en kosmetisk föryngringsprocedur som ger djup återfuktning, uppstramning och vävnadsuppbyggning samt normaliserar pigment. Genom att bidra till en stimulerad cellförnyelse och återskapa hudens funktioner uppstår en kollagenstimulerande effekt som lyfter, ger lyster, ”plumping”-effekt och reducering av rynkor och linjer.

*Rekommenderas i en kur om:
PRX-T33: 4-6 st behandling med 1 v mellanrum.
TCA Touch: 1-4 st behandling med 14-21 dagars mellanrum.

Tid: 30 min
Pris: 1995 :-

(kurrabatt ges vid köp av kur)

Profhilo/Skinboosters (utförs av Leg. Sjuksköterska)

Profhilo/Skinboosters är en injicerbar anti-aging behandling gjord av hyaluronsyra för hud som förlorar sin elasticitet och fasthet med ålder. Det kan användas på ansikte, hals, decolletage, armar, händer och knän, eller andra delar av din kropp där huden visar synliga tecken på åldrande.Ofta ser vi en omedelbar märkbar förbättring av hudton och återfuktning, samt en ökad fasthet och minimering av linjer.

*Rekommenderas i en kur om minst 3 st behandlingar med 3-5 v mellanrum.

Tid: 30 min
Pris: 2800-3700 :-

(kurrabatt ges vid köp av kur)

Ung versus åldrad hud
Björnbär, hallon och blåbär

Boka rådgivning

Vi vet att rätt kost och hälsa har läkande kraft. För att vi ska nå en stark och frisk hud behöver vi arbeta från insidan och ut.Beställ produkt

Här kan du beställa dina produkter i lugn och ro när det passar dig. För att handla nimue, pHformula eller Dr K, besök i första hand vår klinik på våra öppettider. Är du kund hos oss sedan tidigare eller önskar få dina produkter hemskickade*, vänligen fyll i beställningsformuläret nedan så återkommer vi med betalinstruktioner:

*Fraktfritt på beställningar över 1500 kr, annars tillkommer 59 kr i fraktkostnad. Din personliga information hanteras i enlighet med GDPR och vår Privacy Policy.